Автор Тема: Фази на луната при прогресии  (Прочетена 1392 пъти)

Неактивен Марая

 • Глобален модератор
 • Потребител герой
 • *****
 • Публикации: 7295
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Фази на луната при прогресии
« -: Февруари 25, 2012, 12:26:38 pm »

Фази на Луната при Вторични Прогресии

Вторият вид, несвързана с картата прогресия на Луната включва лунните фази.
През месеца Луната преминава през фазите си, които са резултат на различните й ъглови разстояния от Слънцето.
Прогресиите обхващат също и лунните фази, през които Луната преминава в рамките на първите месеци след раждането.
Както е показано на фигура 28, съществуват осем фази на Луната във всеки един цикъл, т.е. от новолуние до новолуние, и всяка една от тези фази, когато са включени във вторични прогресии, представлява механизъм за промяна на вътрешната същност на индивида. Ние не можем да преместим специфичните факти или дати от живота, определени от лунните фази, и както всички "несвързани с картата прогресии" информацията е подсъзнателна по природа и индивидът може да я осъзнае само ретроспективно.

Традиционно лунните фази се измерват както следва:

Новолуние – 0 °до 45° пред Слънцето.

Млада Луна – 45° до 90° пред Слънцето.

Първа четвърт – 90° до 135° пред Слънцето.

Нарастваща Луна – 135° до 180° пред Слънцето.

Пълнолуние – 180° до 135° зад Слънцето.

Намаляваща Луна – 135° до 90° зад Слънцето.

Последна четвърт – 90° до 45° зад Слънцето.

Стара Луна – 45° до 0° зад Слънцето.


Все пак в практиката границите не са така отчетливи и прецизни. Когато боравим с прогресивна Луна в определена фаза се оказва, че при движението на Луната приблизително в рамките на 12° от края на тази фаза започва да се усеща влиянието на следващата фаза. Тази орбиса от 12° е практическо правило, тя ще варира при различните индивиди.
Като имаме предвид това, може да бъдат дадени нови стойности за измерване на осъзнатите въздействия на прогресивната Луна през нейните фази:


Новолуние - 12° зад - до 33° пред Слънцето

Млада Луна - 33° до 88° пред Слънцето

Първа четвърт – 88° до 123° пред Слънцето

Нарастваща Луна - 123° до 178° пред Слънцето

Пълнолуние - 178° пред до 147° зад Слънцето

Намаляваща Луна - 147° до 102° зад Слънцето

Последна четвърт -102° до 57° зад Слънцето

Стара Луна – 57° до 12° зад Слънцето

Това може да изглежда отегчителна но е много по-реалистично в света на предсказателната астрология Лесно е да се запомни, ако осъзнаете, че когато Луната наближа смяна на фазата, смяната на тази фаза започва да се усеща интуитивно от човека една година преди традиционната геометрия - първият списък - наистина да потвърди смяната.

Лунни фази
„За всяко нещо си има сезон…” Целият живот е синхронизиран. Може да правите нещо по дадено време, но нещата действат по-добре, ако са извършени в собственото им време.

Новолуние

Това е началото на цикъла, началото или появата на най-характерното нещо за следващите 29 години. Хората със средна продължителност на живота ще преживеят две до три новолуния на прогресивната Луна и те ще бъдат обикновено в последователни домове и знаци.
Домът и знакът, в които се случва едно новолуние, са важни като показател, който ще показва основната тема за този 29 годишен период. Това е фазата, през която ще започнете ново начало в живота си. Съществува импулс за нови дейности; нови желания. Някои от тези, нови желания може да не се проявят външно в продължение на няколко години Обаче, когато накрая се появят, те могат да бъдат описани посредством дома и знака, в които се е случило новолунието.
Това е едно начало. Начинът на живот ще се промени оттук нататък.
В хороскопа на Жана Д'Арк прогресивната Луна била в новолуние в знака Водолей в нейния 7-ми дом през юни, 1419. Тя била само на седем години по това време и точно енергията на това новолуние щяла да скицира голямата картина на нейния живот за следващите 29 години, а в нейния случай до края на живота й.
7-ми дом е на откритите врагове и съдебни случаи; сдружения или партньорства; божественото или човешкото. Водолей символизира желанието да се работи в група; сублимирането на Аза в името на груповите потребности. Под влияние на това новолуние Жана приела божественото призвание да поведе група хора, за да разбие потисника.
Така че новолунието е много важен показател за предсказателния астролог, тъй като показва подсъзнателните желания, потребности и очаквания, които ще се разгърнат под въздействието на транзитите и прогресиите през следващите 29 години. Астрологът рисува картина за клиента и разположението на прогресивното новолуние, дава на астролога размерите на платното и цветовете, които може да използва клиентът.

Новолунията са семената. Семената, от които ще израсне растение. Ако работите като предсказателен астролог върху темата "какво ще се случи с растението”, тогава е важно да имате някаква идея за природата му.
Всички други лунни фази израстват от тази фаза, като всяка една се изгражда върху предишната, взимайки начална енергия (дом и знак на новолунието) и еволюирайки през етапите на развитие: всяко нещо се ражда, расте, достига връх, залязва и умира, правейки място за раждането на друг вид енергия. Това е цикълът на живота, цикълът на Луната, цикълът, който присъства във всяко живо нещо във Вселената - както добре знаем.

Млада Луна

Целият период от новолунието до първата четвърт е период на ново начало, нови идеи започват да изплуват в съзнанието на индивида. Израствайки от семената на новолунието, индивидът достига момент, когато той/тя плахо започва да проявява импулсите или желанията, символизира ни от новолунието отпреди три години. Фазата на Младата Луна означава края на сезона, тъй като делата и действията от предишните няколко години започват да се "вкореняват" за добро или за зло. Някои нови концепции или начини на живот, които се появяват, сега няма да се задържат, защото земята е била засята и няма повече място. Фазата на младата Луна е като сигнална ракета за начало или за прекъсване въвеждането на нови неща, които човек иска да развие в следващия цикъл. Това е времето на появата на бял свят на семената, когато кълновете пробиват земната повърхност. До фазата на младата Луна семето е било засято, но не се е виждало. Само фермерът знае какво е било засято в полето на живота. Фазата на младата Луна е времето, когато всички могат да видят самото растение. Вие започвате публично да показвате новата посока, която поема вашият живот. Новата идея, новото хоби, новите интереси сега започват да изплуват във вашия живот, проявявайки се с пълна сила.

Първа четвърт

Седем години след новолунието имаме нарастваща квадратура между светилата; време на действие. Действието се предопределя от същността на новолунието. Вие изпитвате дълбока потребност да материализирате физически желанията отпреди седем години. Това е времето на изграждане на егото, като личните постижения заемат водеща роля. Ако клиентът е в тази лунна фаза, цялата предсказателна работа ще покаже същността на това действие - енергията на квадрата: проява, напредък, това, което е очевидно за света. Семената на новолунието сега са видими за света и през този период растението расте бързо и достига своята най-голяма сила и височина, преди да даде плодове. Жана е била на 14 години, когато започнала фазата на първата четвърт. Точно тогава тя започнала да чува своите гласове. Това било времето, когато другите разбрали, че Жана чува гласове.
Първата четвърт на Луната е физическо проявление на енергията на новолунието.

Нарастваща Луна

Работа с енергията. Разбирането й. Осъзнаването на нейната полза. Въвеждането й в нечий живот. До този етап енергията е била явна в продължение на около три години. Вие ще се убедите в това и ще започнете да изпитвате желание да изразите вашето познание. Това е времето, когато притежавате вяра, че сте достатъчно силни, мъдри и стабилни, за да изразите собствените си идеи и възгледи, даже в условията на враждебна обстановка. Това е времето на изява. Това е етапът, в който растението дава своите плодове. Те все още не са узрели, но се виждат. Започват години на усилена работа и плодовете на тази работа - диви или културни - са налице. През тази фаза ще бъдете или доволни, убедени в добрите резултати, или изплашени, знаейки, че пътят, по който пътувате, води до непродуктивен изход - реколта от плевели.
Жана Д'Арк излитала действието на тази фаза от август, 1430, до смъртта си. Ако допуснем орбисата от 12°, обсъждана преди, тогава по-голяма част от делото на живота й е било под въздействие на нарастващата Луна. Действието и увереността в изхода от него несъмнено са били нейна запазена марка.


Пълнолуние

Време за узряване на плодовете. Това не е време за нови проекти или идеи, а по-скоро жътва на това, което вече е налице, Това е времето за беритба, времето да се получава, да се откъснат плодовете, защото сега е моментът. Това е кулминацията на цикъла, където енергията е в своя пик. Съберете плодовете на вашата работа. Те са узрели. Фазата на пълнолуние показва, че семената са пораснали и вие изпитвате удовлетворението или виждате изхода от начинанията, започнали преди 14 години. Тези възнаграждения може да са положителни или отрицателни, в зависимост от посева, който е бил засят във фазата на новолуние. Нещо важно за лунните фази е, че независимо от типа на енергията или областта, в която е била вложена тази енергия, процесът сега е достигнал до своя връх и е в силата си. Конфронтиращата част на тази жътвена лунна фаза е в разпознаването на жътвеното време. За някои това може да е лесно, с изобилна реколта от жътвата; други може да са недоволни от жътвата и да очакват по-добра. "Ще изтърпя тази работа още няколко години, а след това ще получа повишението, което искам", е най-честата фраза около пълнолуние. Пълнолунието обаче не дава нищо повече от това. Няма по-голямо повишение. Това е върхът на цикъла.


Намаляваща Луна

Жътвата е приключила. Това, което не е узряло, сега трябва да се остави настрана. За добро или за лошо вие сте в етапа на осъзнаване, че разширяващата енергия на пълнолунието е спряла. Хората доста често сменят работата си в тази фаза, защото всичко, което може да бъде постигнато, е било постигнато от настоящето. Сега е времето да се изследва реколтата и да се преоцени, да се помисли за текущото положение, да се извлече повече от това, което наскоро е било ожънато. Тази фаза представлява първата фаза от намаляването на Луната и така става началото на един по-вътрешен, продуктивен период на размисъл, който ще трае, при вариращи градуси на стъпката на Луната, около 14 години. Така причината много хора да сменят работата си е защото чувстват, че е отминало времето, когато тази работа или цел са можели да предлагат някакви предизвикателства. Вие сте наясно с периодите на растеж в живота и едновременно с това осъзнавате, че идва време, когато този растеж спира. Сега е времето да се използват уменията или предимствата, спечелени в периода на растеж, като ги проявявате в обществото.


Последна четвърт

Тази фаза е намаляващият квадрат между светилата в притежава цялата енергия на първата четвърт, но насочена към преориентиране: реорганизиране на старите умения. Ако означим първата четвърт символично като млад воин, използваш меч за първи път; тогава тази фаза е воинът, поставяш нова дръжка на меча или осъзнаващ, че мечът има нужда да се заточи по някакъв начин. Започвате да преразглеждате вашето положение в живота. Може да се появят нови идеи, но те са свързани със старите въпроси. В тази фаза клиентите ще предприемат действие иди ще се стремят към действие, но точно действието преструктурира старите умения, вместо да предизвиква нови. Това също е много продуктивна фаза. Това е квадрат и действието, символизирано от квадрата, идва от мъдростта, придобита в по-ранните фази на цикъла. Ако частта от цикъла, в което Луната нараства, може да се свърже с растежа на гроздето, тогава фазата, в която намалява, и конкретно последната четвърт, може да бъде свързана с правенето на вино.


Стара Луна

Това е последната фаза от цикъла. За повечето от нас тази финална лунна фаза ще се случи в същия дом и знак както при новолунието, което открива началото на цикъла. Спокойствието и сигурността са характерни особености на тази фаза тъй като индивидът напуска стария цикъл. Приятелите се сменят, стари книжа, съхранявани с години, се изхвърлят градивните камъни в основата на вашия живот започват да се пропукват, в резултат от нуждата да се променят много неща. Това е разчистване на стария терен, за да сте сигурни, че във вашия живот има място за новия предстоящ цикъл. Вие сте ориентирани към бъдещето, вместо да сте ангажирани прекалено с настоящето или миналото. Това е времето за освобождаване. Ако нещо иска да напусне вашия живот, пуснете го, тъй като неговото място ще бъде запълнено със семената на новолунието.
Това може да е най-трудната от всички лунни фази, тъй като се опитваме да съхраним пълнотата в живота си. През тази фаза разчистваме пространството. Когато това пространство се открие, може да се изплашите, че нещо не е наред. Ние си мислим, че не е естествено да се отдръпнем от толкова много неща, да премахнем толкова неща от живота си и то безпричинно - привиден каприз. Ако разчистването е възпрепятствано, тогава Космосът ще поеме нещата под контрол и вие ще усетите неконтролирано напускане на хора а различни неща от вашия живот.

Резултатите от лунните фази на прогресивната Луна могат да бъдат представени накратко на фигура 28.

Добра илюстрация на подсъзнателните импулси, които фазите на прогресивната Луна ще породят изследването на живота на Галилео Галилей и неговата карта.
Галилео бил италиански математик, астроном и физик. Той бил първият човек, който използвал телескоп, за да изследва небето. Той също натрупал доказателства, за да докаже. че Земята се върти около Слънцето. Бил първият, който започнал работа в областта на гравитацията и движението и днес се счита за бащата на съвременната механика и експериментална физика. Неговите възгледи представлявали такова радикално отклонение от възприетата тогава мисъл, че той бил осъден в обвинен в ерес от Инквизицията в Рим и бил поставен под домашен арест последните осем години от живота ся.
Първото новолуние в живота на Галилео било през май, 1590. То се случило на 2°10' в Овен и затова попаднало в 9-ти дом.
Това новолуние в Овен в 9-ти дом прекрасно описва мъж. който е запомнен заради неговата новаторска работа в идеи (Овен) и който е имал публикации в академичния свят (9-та Дом). Наистина през 1589 Галилео публикувал първата си научна разработи върху центъра на гравитация на твърдите предмети. Тук виждаме влиянието на 12-градусовата орбиса. Фазата на млада Луна била през юли, 1593, така че периодът от 1592 до 1595 е бил в лунната фаза млада Луна. Запомнете, че това е фазата, която е свързана с проявяването, така че нещо да бъде видяно. През 1592 Галилео заел поста на лектор по математика към университета в Пиза, който му бил предложен в резултат от предишната му научна работа. Той останал на този пост през следващите 18 години и в този период създал голяма част от своите най-забележителни трудове.

Неактивен Марая

 • Глобален модератор
 • Потребител герой
 • *****
 • Публикации: 7295
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Фази на луната при прогресии
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2012, 12:28:32 pm »

Неактивен Марая

 • Глобален модератор
 • Потребител герой
 • *****
 • Публикации: 7295
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Фази на луната при прогресии
« Отговор #2 -: Март 24, 2012, 01:05:00 pm »
Всички лунации подтикват към изява и са показател за изявата на събитията, много след формирането им.Градусът по дължина или деклинация в който се намира лунацията е от изключителна важност. Тази точка от еклиптиката или нейния паралел действат като катализатор към всяка радикална планета с която са в контакт чрез аспект. Видът на аспекта, добър или лош, мажорен или минорен, не оказва влияние на този каталитичен ефект на лунацията върху съответната планета. Той отключва латентното влияние на тези планети или планетите които аспектира и това действие се простира в целия период между лунацията и следващата я. Всички аспекти, които се формират в радикса в този момент на лунацията, са от особено голямо значение.
В хороскопа се използват четирите прогресивни лунни фази - Новолуние (NM - New Moon), Първа четвърт (FQ-First Quarter), Пълнолуние (FM-Full Moon) и Последна четвърт (LQ-Last Quarter).

- Изчисляват се датите на които стартират съответните четири прогресивни лунни фази, използвайки стандартната логика на вторичните прогресии.
- За съответните дати отчитаме аспектите формирани между съответната лунация и наталните планети. Ако дадена планета е в съвпад с лунацията, природата й ще диктува "тона" на следващите седем години следващи лунацията.
- Когато няма формиран аспект между лунацията и наталните планети, тогава трябва да се отчетат аспектите формирани между останалите прогресивни планети и наталните планети в момента на лунацията.
-В този ред на мисли Юпитер и Венера се свързват с добри събития, а Сатурн, Уран, Нептун и Плутон с период на застой, инциденти, самота, лоши години.

Например ако прогресивното Новолуние аспектира наталния Сатурн, прогнозата за следващите 7 години от живота на родения няма да е много лека. Противоположно ще е положението, ако Юпитер е например в опозиция на прогресивната Първа четвърт, което ще даде един проспериращ и благоприятен 7-годишен период.

Новолуние
Това е началото на цикъла, началото или появата на най-характерното нещо за следващите 29 години. Хората със средна продължителност на живота ще преживеят две до три новолуния на прогресивната Луна и те ще бъдат обикновено в последователни домове и знаци.
Домът и знакът, в които се случва едно новолуние, са важни като показател, който ще показва основната тема за този 29 годишен период. Това е фазата, през която ще започнете ново начало в живота си. Съществува импулс за нови дейности; нови желания. Някои от тези, нови желания може да не се проявят външно в продължение на няколко години Обаче, когато накрая се появят, те могат да бъдат описани посредством дома и знака, в които се е случило новолунието.

Първа четвърт
Седем години след новолунието имаме нарастваща квадратура между светилата; време на действие. Действието се предопределя от същността на новолунието. Има дълбока потребност да се материализират физически желанията отпреди седем години. Това е времето на изграждане на егото, като личните постижения заемат водеща роля.Първата четвърт на Луната е физическо проявление на енергията на новолунието.Семената на новолунието сега са видими за света и през този период растението расте бързо и достига своята най-голяма сила и височина, преди да даде плодове.

Пълнолуние
Време за узряване на плодовете. Това не е време за нови проекти или идеи, а по-скоро жътва на това, което вече е налице.Това е кулминацията на цикъла, където енергията е в своя пик. Съберете плодовете на вашата работа. Те са узрели. Фазата на пълнолуние показва, че семената са пораснали и вие изпитвате удовлетворението или виждате изхода от начинанията, започнали преди 14 години. Тези възнаграждения може да са положителни или отрицателни, в зависимост от посева, който е бил засят във фазата на новолуние. Нещо важно за лунните фази е, че независимо от типа на енергията или областта, в която е била вложена тази енергия, процесът сега е достигнал до своя връх и е в силата си.
Това е едно начало. Начинът на живот ще се промени оттук нататък.

Последна четвърт
Тази фаза е намаляващият квадрат между светилата и притежава цялата енергия на първата четвърт, но насочена към преориентиране: реорганизиране на старите умения. Ако означим първата четвърт символично като млад воин, използваш меч за първи път; тогава тази фаза е воинът, поставяш нова дръжка на меча или осъзнаващ, че мечът има нужда ла се заточи по някакъв начин.Период на преразглеждане.Може да се появят нови идеи, но те са свързани със старите въпроси.

Не бива да забравя при тълкуването и..., че Луната показва специфичните индивидуални ментални и емоционални модели, които по някакъв начин спъват или спомагат нашето развитие.Също и емоционалността, спонтанността, инстинктите. Според една популярна теория последната планета, с която Луната е направила аспект съединение непосредствено преди появата ни във физически план, е точно тази, която оказва най-силно влияние върху нашето поведение, тъй като качествата на тази планета могат да бъдат използвани като основен инструмент да се справяме с предизвикателствата на този живот. Планетата, с която Луната се съединява непосредствено след нашето раждане, - тази, към която Луната прогресира, - какъв тип опитности и хора ще имаме нужда да срещнем и същността на уроците, които имаме да учим в този живот.
« Последна редакция: Март 24, 2012, 01:17:00 pm от Марая »

Неактивен Марая

 • Глобален модератор
 • Потребител герой
 • *****
 • Публикации: 7295
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Фази на луната при прогресии
« Отговор #3 -: Април 27, 2012, 05:33:13 pm »
В живота на всеки човек може да има дребни събития, с които да започват важни периоди, завършващи с големи резултати. Разбира се, не всеки човек постига в живота си големи резултати, въпреки че от космическа гледна точка животът на всеки човек е равнозначен пред лицето на Бога. От човешка гледна точка обаче съществуват велики хора и обикновени хора, но пред Бога всички сме равни. Има периоди, обагрени в един цвят. Може да не е целият период, а някаква тема, после темата се сменя и променя цвета. Отначало всичко е черно, а после всичко става розово. И ако кажем например, че такива неща като смяната на посоката на движението на планетите или ингресиите им в друг знак дават значими събития, то не всичко в живота ни започва от такива събития. Но съществуват дребни на пръв поглед случки, които впоследствие водят до много важни резултати.
Например, известният физик Ръдърфорд един ден влиза в лабораторията си, годината е 1917-а, и се обръща към своите сътрудници с думите: " А сега дайте да се заемем с изследването на алфа-частиците." Това довежда до създаването през 1942 г. в Чикаго на изкуствен ядрен реактор и през 1943-та на първата атомна бомба. И ето как едно на пръв поглед дребно събитие, което не предизвиква в живота му никакви особени промени, довежда до толкова важен резултат. И възниква въпросът можем ли ние да предвидим тези събития по определени астрологични показатели в картата. Този въпрос дълго време ни вълнуваше: защо в живота на човека такива дребни събития водят до големи резултати, а не грандиозните събития да ни водят до такива резултати? Както всяка голяма река започва от малък ручей. Всъщност методът е достатъчно известен, но ме подтикна да се заема с разработването му моята дъщеря. Тя е доста интуитивен човек и ми подсказа да погледнем една карта. След около половин час открих с удивление интересна закономерност. Всъщност астролозите публикуват резултатите си, но никой не знае как е започнало всичко. Давам си ясно сметка, че ако не беше онази вечер и думите на моята дъщеря, тези изследвания нямаше да съществуват.

Първата карта, с която работихме, беше тази на Наполеон. Взехме биографията му и в прогресиите открихме, че цялата му кариера е протекла между две новолуния (прогресивни). Синодическият цикъл на новолунието е 29,5 години. Наполеон завършва артилерийското училище през 1785 г. и става поручик (в картата му има фаза новолуние), през 1815 г. губи битката при Ватерлоо и е заточен на остров Св. Елена (следващата фаза новолуние), където шест години по-късно умира.

Как действат прогресивните новолуния? Разгледахме карти на известни хора. Не при всеки, но при повечето от тях отбелязвахме важни събития. Началото на всеки плодотворен период е било или веднага след фазата на новолуние, или на прогресивно пълнолуние.

Да вземем картата на Айнщайн - АСЦ 11? Рак (тогава има съвпад със Сириус), Слънце в Риби съвпад Меркурий и Сатурн в Овен в Х дом, Юпитер във Водолей в 9 дом, Уран в дръжката на "Кошницата" в 3 дом на 1? Дева. Той се е родил на намаляваща Луна - Луна в Стрелец, Слънце в Риби, малко преди последна квадратура. Първото пълнолуние е през 1902 г. - Айнщайн е назначен за чиновник в швейцарско патентно бюро - това е на пръв поглед незабележимо събитие. Той казва обаче, че последвалите седем години от живота му са били най-щастливите. През този период се жени, премества се. Но най-важното е, че през 1902 г. той се заинтересувал за първи път от явлението на фотоефекта и впоследствие това довело до издаването на Специалната теория на относителността след 3 г.

Ако се върнем към Ръдърфорд ще видим, че всяко ново откритие е ставало на фаза на прогресивната Луна. Накрая това довежда до поставяне на основите на съвременната ядрена физика. Това се отнася и за Луи Пастьор, всички негови открития на ферментацията, пастьоризацията и ваксините (в частност против бяса) са правени на поредна фаза на прогресивната Луна.

Джон Кенеди е роден 1917 г. През 1946 г. е първата квадратура и той едва не умира през 1947 г. През 1953 г. е прогресивното пълнолуние, а Кенеди се кандидатира и влиза в Конгреса в края на 1952 г. Но истинската му кариера на политик всъщност започва доста по-рано. През 1960 г. на последната квадратура е избран за президент и три години по-късно е убит. Американците смятат, че с Джон Кенеди започва нов етап в историята на САЩ, и ако погледнем картата на Щатите ще видим, че тогава прогресивният Юпитер преминава от Овен в Телец, а това е указание, че с Кенеди идва държава от нов тип. Държавното управление започва с Рузвелт, а при Кенеди започват социалните програми в образованието, трудовата заетост, помощите за безработни, т.е. тогава САЩ прави завой към европейския социализъм от шведски тип. В Америка за пръв път богатите са четири пъти повече от бедните и нито един човек не умира от глад, освен ако сам не пожелае това. Ето ви пример за преминаването на Юпитер от Овен в Телец - принципът на активността към принципа на стабилността и материалната обезпеченост. Що се отнася до Кенеди виждате, че всички ключови фази в живота му са протекли на фазите на прогресивната Луна.

Бил Клинтън роден на 19.08.1946 г. Началото на активната политическа дейност започва на пълнолуние: през 1976 г. е избран за главен прокурор на щата Арканзас, а през 1978 - за губернатор; през 1991 г. имаме квадратура, а през 1993 г. Клинтън е избран за президент.

Най-интересните събития стават на фазите на Луната, при това на 7-годишни периоди. Началото на фазата е началото на процеса, но не е кулминацията. Много често началото на периода започва в края на предидущия период. Ето така работи метод Прогресии.

Сериозните изследвания в астрологията винаги се правят или по картите на известни хора или по собствената карта и на роднини. Тази идея я проверявах върху своята карта, картите на велики хора и на студентите си. В академията работим вече 4 години по този метод и сме гледали от 80 до 100 карти.

Да, действително лунните фази са начало на нови периоди в живота и не е задължително да стават велики събития в живота на човека. Не всички сме велики хора и не всички се кандидатираме за президенти дори на България, а какво остава за президенти на САЩ.

Всеки от вас си има определен период от живота и трябва да видим по какъв начин той ще бъде оцветен и как ще бъде отбелязан в картата. Проверяваме не само фазата, а и във всяка фаза аспектите на сизигиите. Сизигия е астрономичен термин, но най-вече много стар астрологичен термин. Сизигии са наричани новолунията и пълнолунията, в някои случаи и всичките четири лунни фази. На кои планети гледаме аспектите - на Слънцето (на първо място) и на Луната. Гледаме аспектите както в наталната (налагане), така и в прогресивната карта в момента на фазата. Орбисът е: 3? за Слънцето и 2? за Луната. Обикновено при прогресиите даваме 2? за Слънцето и 1,5? за Луната, а тук ги увеличаваме. Гледайте аспектите към всички планети, куспидите на домовете, лунните възли въобще към целия инструментариум на наталната карта. Гледаме аспекта към съответния дом и съответната планета, ако има такъв. Не винаги има аспекти и тогава нищо не можем да кажем по дадената тема. Това не означава, че нищо няма да се случи по тази тема, а само че не можем нищо да кажем по този метод. Други показатели ще сочат за събитията по тази тема. Но ако има аспекти към съответната планета (минорни и мажорни), то и темата на тази планета ще е оцветена от този аспект и това ще продължава през седемте години. И темата на планетата ще се разгръща в зависимост от естеството на аспекта.

Например:
1/ В картата на човека новолунието прави хубав аспект към VІІ дом - можем да предположим, че той или ще се ожени, или ако е женен, семейният му живот през целия период ще е устойчив и хармоничен. Ако е квадратура - или развод, или криза в брака през тези седем години;

2/ Тригон към Юпитер - в зависимост от положението и аспектите на наталния Юпитер - човекът може да бъде повишен до майстор, а може и до примиер-министър. Зависи от статуса и от условията. И това ще работи през целия 7-годишен период до следващия аспект.

Има една особеност при тези фази - аспектите към наталните планети и към прогресивните са различни. Може да има случай, когато едновременно към планетата има, и позитивен и нехармоничен аспект. Например секстил към наталната карта, а в прогресивната полуквадрат. Тук спазваме принципа: нито един аспект не се губи. Например, имаме едновременно секстил и полуквадрат към Венера. Наблюдаваме две тенденции през периода, активен емоционален живот, но няма да има пълна хармония. Кой аспект ще действа по-силно? В нашия случай мажорния - секстилъта, принципно винаги действа по-силният аспект, и тук емоционалният живот като цяло ще е хармоничен, но с напрежения (полуквадрата).

По този начин можем да опишем живота на човека чрез тези 7-годишни цикли. Разбира се, 29 не се дели точно на 7, затова не всеки път интервалът е 7 години, но все пак понякога може да бъде и точно 7 години /смее се/. С помощта на лунните фази, ако картата е точно ректифицирана, може да се изчисли и моментът на смъртта на човека. Да се разбере през кой седемгодишен период ще умре. Установяваме кога започват устойчиви кризи на здравето и това се вижда чрез аспектите към оста 2-8-и домове, в това число са и кармичните аспекти. Най-много хора умират на кармични аспекти. Т.е. изследваме през кой седемгодишен период започва кризата, орбисът към върховете на домовете е също 3?. Но картата трябва да е много точна ректифицирана и дори грешка от 2? може да ни накара да изпуснем този кризисен период. По принцип не вземам при прогресиите повече от 1? орбис към върховете на домовете, но тук 3? работят може би защото това са лунните фази.

Същият орбис използваме и при статичните точни, за които говорихме преди. Например ние анализирахме 1500 фирми, регистрирани в Денвър, САЩ. Правилата за регистрация на фирми в САЩ са такива, че фирмата се смята за регистрирана в момента на въвеждането на данните й в компютъра. Така че може да се приеме, че точността е в границите на 15 минути, а понякога дори 1 минута. Разглеждахме влиянието на статичния Сатурн върху историята на фирмата. Транзитният Сатурн е два пъти стационарен през годината. Вземаме точката но статичност на Сатурн и гледаме аспектите към Слънцето, МС и Юпитер в картата на фирмата. Ако те са неблагоприятни, фирмата ще преживее криза. Може акциите й да паднат и т.н., а може да е просто смърт. Събитията протичат не в точния момент на стационарност, а 3 месеца до- и 6 месеца след този момент, орбисът е 3?отново. С това работя вече 12 години. Тогава един бизнесмен ми донесе базата данни на денвърските фирми и курсовете на акциите им за последните 50 години на нюйоркската фондова борса. На практика се доказа, че при точката на стационарност орбис от 2? работи съвсем сигурно, а за 3? трябва да се анализира.

Да се върнем на лунните фази. Разбира се, по тях не прогнозирам смъртта на човека, но мога да му кажа: "Живейте спокойно, през следващите 7 години няма да умрете. Всичко ще е наред".

Интересни са точките в края на фазите, преди пълнолуние и преди новолуние. Обикновено на края на фазите се струпват всички неприятности. В самия край на фазата всички проблеми изплуват на повърхността и в този момент не трябва да се решават сложните от тях. Ако при вас е дошъл човек с проблеми, трябва да се избира началото на следващата фаза за решаването им. Обикновено най-противният период е 1,2 години преди края на фазата, а за новолунието е 3 години. Едновременно с това са много важни събитията в началото на всяка фаза. Събитията не се случват веднага в началото на фазата, а някъде около година, година и половина след началото. Те оказват влияние на цялата седемгодишна програма. Но при изследванията ни се оказа, че има случаи, при които тези събития задават програма за следващите 30 години - например в живота на Наполеон Бонапарт. Обаче тези изследвания още не са отговорили на въпроса при какви условия става това.

Освен това се наблюдава, че новолунието и първата квадратура са фази на социална активност, ІІ-та квадратура и пълнолунието са фази на творческата активност. Но например при Ръдърфорд и при трите фази имаме смяна на направлението на неговите изследвания.

Тъй като това е нова тема - работим с нея само от 3 години, може да има хипотези, но е по-добре да се придържаме към провереното и за прогноза то е напълно достатъчно.

При консултиране е по-добре да отговаряме на конкретен въпрос, а не да правим многогодишни прогнози. Е, ако видите, че прогресивният Юпитер е влязъл от трети дом във втори, защо да не зарадвате човека! При останалите случаи засягате само една конкретна тема в срок от 1-2 години, за по дълго - не си струва.

Астрологът не е пророк. Съществува свобода на човешката воля. Нашите действия могат да променят бъдещето, но не веднага. Ако се отнася до дребни избори, ние можем да ги направим. Но за големите избори трябва разрешението на Небето. Сравнявам това с риболовна мрежа - големите риби ще я разкъсат, а малките ще се промушат. Пророците притежават такава сила. А ние, малките хора, правим редица малки избори и резултатите не идват веднага. А след известно време те ще доведат до малки изменения на съдбата. Това са точки на незабележими избори и съответно на малка свобода. И затова, ако ви е позната днешната ситуация, можете да предскажете какво ще се случи с човека в близките седем години. При достатъчно ниско еволюционно развитие на човека, може да опишете живота му до самата смърт.

Въпрос: Казвате ли на човека кога ще умре?
Левин: На такъв въпрос отговарям: "А какво ще правите с това познание?" Ако ми каже, че иска да пише завещание, му казвам да си го пише, защото това не вреди. Американската астрологична федерация АFАN в своя устав забранява да се предсказва смъртта и в Щатите това се преследва наказателно. Но, разбира се, има случаи когато може да се даде приблизителен отговор на този въпрос. Например ако човекът е много болен и неговите близки трябва да пътуват, те се безпокоят да не умре в тяхно отсъствие и тогава астрологът сяда и почва да смята. Но това се прави само ако човекът е тежко и смъртоносно болен или много възрастен.

Когато ме учеше, бай Крум ми казваше: "Ако дадем негативна прогноза, по този начим фиксираме тази ситуация и й помагаме да се сбъдне".

Принципът е следният - ако човекът го боли глава и ти му го съобщаваш, тя ще го заболи още повече. Но ако му носиш таблетка, тогава може.

Да се съобщават негативни събития е вредно, но има астролози, които са "вампири". Те се чувстват по-велики от това, че могат да покажат на другите техните грешки и недостатъци.

Дотук ви представих два метода.

1-ви метод - Символични дирекции. Този метод е свързан със събитията, а не с периодите от живота ни. Той ни дава представа дали събитието ще се състои, или няма да се състои, т.е. това е метод "разрешаващ" и "забраняващ".

2-ри метод - Прогресиите. Този метод позволява да се описват дълги периоди от живота на човека.

а/ ингресии на планетите;
б/ смяна на посоката на движение на планетите;
в/ дългите аспекти;
г/ движението на планетите в прогресивната карта и преминаването им от дом в дом; тук възниква ново състояние, в течение на много години, когато планетата почва да се движи по друг дом.
д/ фази на прогресивната Луна.

Препоръчвам ви това, което правя аз. За общата прогноза може да използвате всичките тези методи, но без да навлизате в детайли. Тук можем да проследим как ще се развиват основните сфери в живота на човека. Можем да ги проследяваме на 7-годишни цикли. Добре е да имате конкретен проблем или въпрос. Например в работата на човека са възникнали проблеми. Гледайте на първо място дали те са краткотрайни или не - гледаме прогресивната ситуация.

Защо трябва да гледаме на първо място прогресивната ситуация? Защото символичните дирекции ни дават прогноза за две години максимум. А при прогресиите можем да видим дългосрочна ли е тази ситуация или краткосрочна. Например Сатурн от 11 дом преминава в 10 прогресивен дом и веднага при човека са възникнали проблеми на работното място. Тук имаме вече продължителна ситуация. Или например Сатурн приближава точката на обръщане, или управителят на дома на работата също приближава точката на обръщане. И тук можем да видим колко дълго ще продължи тази ситуация. Или например Сатурн от 7 дом преминава в 6 дом - сменя се началникът или атмосферата на работното място. Възниква проблем с кариерата. И вие му казвате, че трябва да си промени амбициите или сферата на работа. В противен случай този Сатурн ще даде продължителни неприятности. Ако в прогресиите няма нищо такова, преминаваме към символичните дирекции. Гледаме отбелязана ли е тази ситуация по символични дирекции. И ако там Уран прави квадрат към МС, това ще продължи 2 години (това не е много продължителен период), но най-вероятно ще се наложи да си сменяте работата. Но ако по дирекции действа някоя по-мека планета, можете и да изтърпите, без да сменяте работа. Но ако нищо не виждате и при символични дирекции., то ситуацията може да е само за 1 месец.

« Последна редакция: Април 27, 2012, 05:42:17 pm от Марая »

Неактивен Марая

 • Глобален модератор
 • Потребител герой
 • *****
 • Публикации: 7295
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Фази на луната при прогресии
« Отговор #4 -: Април 27, 2012, 05:42:43 pm »
Тези неща може да ги гледате особено при ситуации, свързани със здравето. Разбира се, не рискувам да поставям диагнози, защото нямам специално медицинско образование, но винаги препоръчвам към какъв тип лекари да се обърнат за помощ.

Имах в практиката си случай, когато една майка се обърна към мене по повод болестта на сина си. При детето имаше неустойчиво поведение, усилване на агресията. Бяха ходили при много различни лекари (невролози, психолози и т.н.). И най-накрая стигнаха при мен. Погледнах в картата и видях, че Нептун поразява 6 дом, където стоеше Меркурий. Препоръчах да отидат на психиатър. И лекарите потвърдиха, че заболяването е психиатрично, и бързо прекъснаха процеса на развитие на болестта. Сега момчето е на 18 години (по време на консултацията с мен той бе 10-годишно) и е много добре здравословно. Някой психози в начален стадий се лекуват лесно, трудно е лечението на застарелите.
[/b][/i][/font]
По този начин можете да предвидите кога се появява заболяването по прогресии. Ако тежка планета аспектира оста 2-8 дом натално, можете да предвидите това и по рождение. А ако Сатурн по прогресии влиза във 2 дом и това не е свързано с парите, става въпрос за сериозна болест и то продължителна. Така че вие можете да го предвидите и да предупредите човека.

Или стандартната ситуация човек иска да купи лека кола. Да се гледат задължително прогресиите, а след това дирекциите. Например един клиент дойде при мен, защото блъснал човек, но не по своя вина. Той е много опитен шофьор, но пострадалият внезапно изскочил пред колата му. Виждам, че прогресивният Марс прави квадрат по оста 2-8 дом. Питам го как не е катастрофирал веднага след купуването на колата (прогресивният Марс вече е правил аспекта си), а той ми казва, че само след 2 часа едва не е изхвръкнал от един мост. Препоръчах му веднага да продаде колата си, ако не иска да загине при катастрофа. Той си продаде колата и пътува с таксита, докато след половин година, при разпадането на аспекта, не му разреших да си купи нова.

Наша колежка се оплака, че има дребни проблеми с колата си. Оказва се, че при нея е същата ситуацията с прогресивния Марс. Съветът е същият - продавайте колата. Но съпругът й не пожела да я продаде, колата е негова. След няколко месеца колата катастрофира толкова тежко, че не може повече да се поправи.

Изводът е, че при закупуване на кола трябва винаги да се гледат прогресиите и дирекциите на тежките планети към куспидите на 2-8 дом. Тук е по-важно не каква ще е колата като качество, а да не причини неприятности на собственика си или на други хора. Прогресиите и дирекциите могат да блокират ситуацията, ако има неблагоприятни аспекти към 8 дом или към управителя на 8 дом за период от 1-2 години.

http://bg-astrology.net/2009-11-11-19-47-50/554-fazi-progresivna-luna?start=1